SPEECHLESS : housemates and me ^__^

assalamualaikum ^__^

almost two weeks satu rumah ktorang agak stress sebenarnya dengan assignment yang lecturer bg last minit ( sbb dia terlupa ) dan presentation dan dgn nak exam lagi.. fuh agak semput lah jugakk.. hemm.. mcm2 ujian jugak yang amal hadapi sepanjang minggu tu.. alhamdulillah..Allah nak uji..

hemm hari ni (isnin,17/10/2011)..exam malaysian studies.. fuh3.. mengalahkan sejarah lah subjek tu.. mgg susah sbb mmg tu subjek budak2 law.. haha.. ntah guano ktorang lak yg kne blja.. :P

btw, it's okay.. dpt jugak new knowlegde dlm bidang law serba sedikit.. kihkih..

lepas habis exam malaysian studies.. supposely esok ade exam islamic studies.. but i can see.. all my roomates including me.. seolah-olah sgt lega dh lps paper malaysian studies.. hehe.. yelah.. mane tk nye.. sblm ni ktorang nak makan pun tk lalu.. tadi lepas je exam.. selepas kedengaran word Alhamdulillah.. word kedua ialah MAKAN? haha.. lapar + perut yang dah lama pelik sbb tuan nye dah lama tk mkn dgn berselera.. :P

bia lah.. amal mkn tk byk.. boleh kurus sikit kan. haha. SIKIT JE! -___-

okay.. next after eating.. balik rumah.. okay.. sembang2.. selak2 sikit buku agama.. and then.. some of us.. BUMM!! tido.. hehe.. including me.. well.. sleeping is really an awesome activity. kihkih. but some of us kan.. pegi swimming oh! hee.. mmg stress sungguh kami2 ni ye.. tengah hari buta rambang boleh pulak pegi swimming :p hee.. tapi comel.. kihkih.. after swim. dah balik. penat. ape lg. tido lah jugak. hee..
after asar.. we started our discussion about islamic studies.. sampailah magrib.. and now.. i had finish doing my revision.. rest for a while. hehe. mslhnye my wrist still sakit :( urat dah timbul. huhu.

hemm.. tadi lepas magrib.. study pnye study.. our sister.. (she's 20years old)..asked us.. "korang mesti lapar kan..nak makan tak? bak rm3 sorang.."..hee ape lg.. sis dah twrkn diri nak masak.. baik sis ktorang :)

sedap die masak.. sup sayur dengan ayam sweet sour :)

alhamdulillah kenyang jugak.. then smbung study smpai hbs.. and mata ni terasa berat sgt (mengantuk)..dgn tgn yg sakit.. ishh smgt lah skit ! nak exm boleh plak asyik fkr tido. hehe. well my mum ade cakap "alaa lina  tu mana pun boleh tido sebab dia memang suka tido. dalam kereta, dalam kelas kat tgh2 org bising pun dia boleh tibai tido".. haha.. betul lah tu mama -__- .. hee..

so tak jadi tido.. lagi sekali minum nescafe.. sesungguhnya kepala ni dah migrain sebenarnye :( sbb asyik tidur lambat ( tak tidur kot sbnrnye ) .. and asyik minum nescafe :( .. sbr. esok last exm.. after that holiday from nescafe for a while. hehe.

lepas ni cuti.. tak lama pun.. around 30 october atau 1 november dah kene balik damansara semula.. tak pe lah :) adat lah tu belajar. hee.

i really enjoy my day today.. alhamdulillah :) also sometimes i do remember him.. herm.. like what my friends had advice me.. "perbanyakkan solat sunat".."buat mcm2 keje..busykan diri tu".."bangun solat malam mintk kat allah".."baca quran".. :)


terbuka hati amal nak follow semua advice2 diorg.. alhamdulillah :) i gained a bit of calmness :) not a bit.. but banyak ketenangan :)

alhamdulillah amal di uji mcm2 perkara.. bersyukur sgt rasa.. :) all those things make me closed to Allah :)

betul. my friend cakap. "kadang2 jadi tak okay pun okay jugak"..

mendalam maksudnya tu.. yelah.. kadang2 kita diganggu.. ada masalah.. pun sebenarnya satu kelebihan..

kan kan :) Allah nak kita ingat Dia.. nak kita lebih dekat dengan Dia..

best bila dapat mcm2 nasihat and kata2 semangat dari kawan :)

ramai jugak yang pesan mcm2.. antaranya.. yakin dengan allah ^__^

fuhh.. so now.. tak sabar lak nak tunggu result exam keluar (padahal jawap exam pun tk hbs lg).. hee~~

okay duh!! again tgn sakit lagi. haha.

malam jap lg nak kemas2.. esok nak balik.. wee!! hehe..


p/s 1.. : ade 3 perkara amal hutang dgn kawan amal.. amal tak sempat nak jwp lg psl tu.. maaf sgt.. nanti lepas exam amal tulis kat blog ye.. insya Allah.. 3 perkara terkumpul. huhu.~
 satu amal dah siap lagi dua belum.. :) 

korang doakan lah tgn amal ni tak sakit2 dah.. boleh lah tulis post kat blog utk ape yang korang nak tu :) hehe..

p/s 2.. : tiba2 teringat tarikh 27oktober. ish. 

bai. assalamualaikum.

survey : apa mood anda hari ni?? mood amal happy bercampur baur dengan rindu.. kihkih..

2 comments:

Anonymous said...

macam kenal je tarikh tu...siapa erkk?? jap...nk cari....

cahaya harapan kami said...

anonymous : cari la kalau jupe. ^__^