SPEECHLESS : tetapkan lah hati kami semua..

assalamualaikum ^__^


macam mane puasa korang setakat ni? harap2 okay lah semua ye. hehe. dah penghujung ramadhan. jadi syawal pun semakin tiba. hemm. macam2 rase ade. hukhuk. rase gembira sebab beraya ^_^ tapi dalam mase yang sama agak sayu hati ni sebab ramadhan dah nak pergi tinggalkan kite. kan kan. sebab amal rase. ramadhan ni lah manusia paling byk buat amal ibadat. hehe. 


kepada sape2 yang pakai tudung di bulan ramadhan ni. jangan mase ramadhan je ye. harap sgt kite dapat terus kekal bertudung/berhijab. ^_^
jangan di bulan ramadhan saje. hehe and and ape saje amal kebaikan, amalan sunat2 yang kite lakukan di bulan ramadhan ni. jom kite teruskan sampai bile2. ^__^ tak rugi ape pun kan? makin bertambah saham ade lah. hehe. tapi ingat! NIAT TU BIARLAH IKHLAS KERANA ALLAH S.W.T.. kite buat ape pun kene ingat.. dan jage niat tu supaya tak terpesong kan. ^__^ amal pun selalu lupa, alpa and mcm2 lah.  :(


sedih lah jugak. tapi sebab tu kite kene selalu muhasabah diri kite selalu kan ^__^


اللهم انك تعلم ان هذه القلوب
YA ALLAH, Engkau mengetahui hati-hati ini

قد اجتمعت على محبتك
telah berkumpul kerana mengasihiMU,

والتقت على طاعتك وتوحدت على دعوتك
bertemu untuk mematuhi perintahMU, bersatu memikul beban dakwahMU,

وتعاهدت على نصرة شريعتك
hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat & menyokong syariatMU,

فوثق اللهم رابطتها
maka eratkanlah YA ALLAH akan ikatannya...

وادم ودها واهدها سبلها
Kekalkanlah kemesraan antara hati-hati ini akan jalanNYA yang sebenar

واملأها بنورك الذى لا يخبوا
Penuhkanlah hati ini dengan cahaya RabbaniMu yang tidak kunjung malap,

واشرح صدورها بفيض الايمان بك
Lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan iman dan keyakinan

وجميل التوكل عليك
dan keindahan tawakkal kepadaMU

وأحيها بمعرفتك
Hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma'rifat (pengetahuan sebenar) tentangMU,

وأمتها على الشهادة
Jika Engkau mentakdirkan mati, maka matikanlah pemilik hati-hati ini sebagai para syuhada

فى سبيلك
dalam perjuangan agamaMU,

انك نعم المولى ونعم النصير
Engkaulah sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong,

اللهم امين
YA ALLAH, Perkenankanlah permintaan ini...



mudah-mudahan allah tetapkan hati kita semua.. ameen ^__^

last but not least.. saje nak cakap.. imissmyfriendsdamnmuch..semoga kamu semua sihat dan sentiasa dalam lindungan allah s.w.t ^__^



2 comments:

Hijrah Mawaddah said...

first time masuk blog anda. hehehehe. best lagu. lama x dgr lagu ni. sob333

cahaya panjang umur said...

salam alaik sahabat ^__^
thanks sudi jenguk blog tak seberapa ni. hehe.
yeah lagu ni liriknye sy suka. dpt dari youtube. hehe.