SPEECHLESS : hari ketiga di tempat baru ^_^

assalamualaikum.. sihat?? :)

harap2 semua sihat lah ye.. sentiasa dalam lindungan allah..

insya allah.. hem :) hari ni.. saje saje nak bercerita ape aktiviti amal buat hari ni.. haha.. pagi tadi.. lepas briefing tibe2 kan kne lukis


' WHY YOU WANT TO BE A TEACHER '.. and amal mcm.. what?? kene lukis?? kalau buat essay amal boleh lagi.. tapi lukis?? OMG!! haha

within 10minutes.. amal pun lukis laa.. nak tgk ape amal lukis?? haha.. lawak lah jugak.. rse mcm bdk2 je.. but.. i am going to teah children too later!! haha

blahahaha.. overall this is my drawing






done!! haha.. lepas tu.. lega sgt sbb dah dpt lukis.. but kann.. diorang suruh htr lukisan tu..

hemm agak2 nak buat ape?/ nak psycho ktorang ke? haha

hem ade sorang brother yang handle aktiviti tu td tnye.. " la kenapa keluar uia? kalau tak boleh jadi ustazah! "

hee.. my reaction?? senyum aje.. tp dalam hati " kalau boleh.. semua sy nak.. sy sygg uia.. nak uia.. tp nak jugak offer ni.. tamaknyee -_- "

hee..
takpe.. ade rezeki boleh sambung uia kott nanti.. :P

hemm.. so.. mood skrg.. nak tunjuk gambar TEMPAT TINGGAL BARU amal yee

yang di beri nama D'COVA VILLA.. haha

honestly.. mse kat uia dulu kan.. duk kat dorm je.. -_- tp tu lah best.. kesusahan mengajar kite supaya tahu menghargai..

BUKAN bermaksud kat tmpt baru amal tak hargai.. amal tetap hargai.. sebab.. ade kesusahan lain disebalik facilities INDAH yang disediakan ni.. :)

tu lah.. setiap tempat.. ade indah.. ade tak indah.. fair lah kan.. hee


okay.. ni kwsn tingkat 4 villa tu.. tingkat bwh2 tu hnye car park basement okayy :D hemm.. ade swimming pool..but amal tak gune pun.. and.. hemm..
apartment ni campur2.. ade org luar jgk stay kat sini.. so kalau ade org luar.. tmpt tinggal laki dgn prmpn pun kat sini lah jgk.. ape boleh buat.. terima aje.. as long as kite tahu jage diri.. insya allah semua akan okayy :D


      gmbr kat tepi ni ialah post guard yang amal kene tempuh setiap kali nak balik apartment amal lahh.. ALHAMDULILLAH MY  APARTMENT SEMUA PEREMPUAN DLM TU.. ade tiga bilik.. :D and bilik amal.. dua org aje.. amal dgn kwn amal :D


     ni yang kat depan3 tu!!! hehe.. :P saje je gedik2 nak tunjuk :D nanti ade mse terluang dtg lahh lawat amal kat sini ( mcm dlm pnjara lahh konon ) hehe


ni kwsn ruang tamu.. kat depan ruang tamu ni ade balkoni sbnrnye.. :D wee.. so lebih kurang mcm ni lah my ruant tamu.. cewahh.. hehe CUMA buang lah tv tu.. sebab KONONYE.. tv rosak.. :P haha.. amal tak caye..

tu aje lahh

cukup tak gmbr?? ke nak lgi?? haha.. nanti ade ape2 amal snap gmbr lagi okayy :D

hemm im getting okay with this place.. hopefully.. as soon as possible.. helo!! im a strong girl okay :P

haha.. weii

amal mse nak masuk uia dulu.. FIRST TIME KOT JAUH2 DARI RUMAH.. SIKIT PUN TAK NANGES.. TERINGAT RUMAH ADE LAA :P

KALI NI NAK MASUK TMPT BARU.. BOLEH PLAK P NANGES.. AMAL PUN PELIK DGN DIRI AMAL -__- HAHA.. SEBAB SITUASI BERBEZA KOT.. hemm tak pelahh

amal ade kawan kat tmpt ni.. nmenye faizah.. she told me a lot abt this place.. and i think.. hemm not bad.. but!! satu je.. SSATU JEEE!! kne pndai2 jage diri :D

dgn kwn satu rumah pun makin okayy makin bestt :D

hemm!! hujung minggu ni diorang KALAU TAK DE HALANGAN.. nak kua g explore tempat baru.. hehehe..

amal kalau bab2 berjalan ni amal mmg suke :P

hemm

lupe!! tempat amal pun ade terawih tau.. cumaa.. takde lah MASJID mcm kat uia tu :(

SURAU aje.. but TETAP sama.. i want to go.. :D

since before this amal kat uia.. ade byk international A.K.A foreigner students.. so amal dah tak heran sgt bile tgk negro ke chinese ke taiwan ke mat salleh ke.. 

and i knw.. i must be careful with them.. dlm mse yg sme berbaik jgk dgn mereka2 ni :)

yelahh.. we must be nice to all people okayy!! :D

haha

segala ape yang kite dapat 

PERCAYALAH.. ADA HIKMAH DI SEBALIKNYA.. SABAR LAH OKAYY..  susah pyh dahulu senang lenang kemudian.. 

tak kan ade jalan short cut yang HALAL utk terus mendapat kesenangan..

insya allah.. ape pun jalan HALAL kite pilih tu.. yakinlah.. jangan pilih jalan HARAM!! its' forbidden in islam!! heee

jgn lupe tingkatkan amalan kite hari demi hari :)

cari saham pahala byk2.. :)

bace quran ke.. bagi lah sedekah kalau mampu.. tolong orang.. and penting bg kite.. elakkan cakap byk sgt.. sebab nanti akan TER jadi mengumpat..

hee

kdg2 bnde tu kite sdr.. tp buat jgk kan.. hemm.. 

tkpe2.. sama2 kite renungkan.. and usaha utk tak buat yang tak patut buat.. and buat yang patut buat :D

insya allah

allahu'alam.. 

salam alaik :)






2 comments:

ahmadfaisalsapperi said...

wowww...mmg bilik lgi best dri uia....bole bwk xbox nie,siap tv pn ade..haha

cahaya panjang umur said...

whaha.. awak.. kalau bawak xbox kan.. confirm tak study pnyer.. hehe.. seangkatan lah ps.. dvd.. :D